Ayat Jiwang Karatz Zaman Sekarang....





1) i love you so much - ayat biasa yang digunakan. yang ni tiap-tiap hari boleh dapat dari pasangan masing-masing. Bangun tidur, ilovu, nak tidur, ilovu, nak mandi pun ilovu, lebih-lebih bulan puasa, nak berbuka, ilovu. Memang dikatakan ayat ini terlalu biasa untuk didapati dari mana-mana pasangan bercinta. Yang lebih kiut, ilysm(i love u so much). .Simple dan padat..

2) sayang hubby/mummy tak? - ni pertanyaan yang sering ditanya oleh mana-mana pasangan bercinta. Kebanyakannya dah tahu, tetapi saje nak tanya. Lebih-lebih lagi bila hubungan tu dah lama, dah takde apa nak tanya, tanya jelah benda yang dah tahu. Hubby/mummy ? Papa/mama? Abang/Sayang? Macam-macamlah..aduhai cinta..

3) Dah makan? - yang ni pun dikira romantik? agak romantiklah, menunjukkan betapa mengambil beratnya pasangan. Yelah, kadang-kadang mak kat rumah tak ambil kisah kita ni dah makan ke tak, harapkan pasangan jelah untuk bertanya. Ini juga lagi contoh ayat harian yang wajib ditanya oleh pasangan samaada lelaki ataupun perempuan..

4) I'll not leave you - ni ayat paling tak boleh blah. Dikategorikan sebagai ayat lelaki buaya. Selalunya lelaki yang mengucapkan ayat ni tergolong dalam kategori lelaki romantik nak mampos.Kalau perempuan yang cakap, mungkin betul la kot. Dan untuk pasangan bercinta underage, akal yang singkat, ayat sebegini biasanya akan menjeratnya. Tetapi, cuba lihat berapa lama akan bertahan? Tup tup, bulan depan, i'll not leave you dah bertukar pasangan...ksiannyer la kn..hmmm...

5) Kau bodoh! - ni pun ayat cinta yang selalu boleh dapat dari pasangan bercinta. Kebiasaannya ketika bergaduh. Ketika itu, sayang, abang, buang ketepi kejap, bodoh, bangang, sial yang menggantikannya. Ianya amat popular digunakan ketika berjumpa dengan pasangan baru, atau salah sorang pasangan buat perangai. Tapi, keesokannya, bila semua dah sejuk-sejuk, sayang, abang, papa, mama memenuhi ruang telefon. Alahai cinta...

Tipu lah klau xde pasangan bercinta yg perna ucap ayat jiwang cinta macam ni..,.
Tiada istilah i love you forever, believe me....


nak taw istilah cinta sebenar macam mana???
mari baca ayat indah nie...


CINTA ITU INDAH♥.... ANDAI BERTEMANKAN IMAN..
CINTA ITU MUSNAH..ANDAI BERTEMANKAN NAFSU..


CINTA ITU INDAH♥..... ANDAI SYARIAT DIPATUHI..
CINTA ITU MUSNAH.. ANDAI BATASAN DILANGGARI..


CINTA ITU INDAH♥..... ANDAI IBU BAPA MERESTUI..
CINTA ITU MUSNAH.. ANDAI RESTU DIPINGGIRI..


CINTA ITU INDAH♥...ANDAI DIPELIHARA HINGGA KE SYURGA..
CINTA ITU MUSNAH...ANDAI TERSUNGKUR DI DLM NERAKA....

No comments:

Post a Comment